De vereniging

Christelijke Muziekvereniging Crescendo Lemmer is opgericht op 12 oktober 1936. Nu, ruim 85 jaar later, is Crescendo zeker een begrip in Lemmer en omstreken; een actieve vereniging bestaande uit een prachtige groep enthousiaste muzikanten.

Lees meer: Over ons

De muziek

Elke week samen muziek maken, dat is onze passie. Originele fanfaremuziek, lichte muziek, populaire arrangementen, sfeervolle koraalbewerkingen, wij staan overal voor open. En natuurlijk zoeken we graag het podium op! Dat is immers waar we het (ook) voor doen.

Lees meer: Agenda of bekijk Foto's

Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Crescendo? Volg ons via:

Actueel

Midsimmerfestival 22 juni 2024

'De Tsjûkemar Kunst en Meer' organiseerde op de, bijna, langste dag het Midsimmerfestival.  Aan de Tsjûkemar bij het gemaal van Echten, een prachtige sfeervolle plek!  

Crescendo o.l.v. onze dirigent Wilbert Zwier was erbij en gaf een concert op deze prachtige locatie.

Lees meer .. 

Een nieuwe naam

Sinds 1 juni 2024 heeft ons Nij Talint Orkest een nieuwe eigen naam! 
Het bestuur van Crescendo heeft aan de muzikanten gevraagd of ze eens na wilden denken over een 'eigen' orkestnaam. Diverse leuke suggesties werden aangedragen. Op 1 juni werd de nieuwe naam bekend gemaakt. Het is geworden: 'Opmaat Crescendo'.  Hoe treffend! 

Op 15 juni deed Opmaat Crescendo mee aan de muzikale marathon van de Slachtemarathon!  Lees meer .. 

Irene Kok

Doe Maar Mee Band

2 april was het eerste optreden van de Doe Maar Mee Band van Crescendo. Het was top! In een volgepakt lokaal van de Hege Fonnen, zagen ouders, pakes en beppes en veel meer publiek de 'band'leden spelen op trombone, trompet of bugel. Er werd gedrumd, gezongen, gedanst  en samen gespeeld met Crescendo. Vrijdagmiddag 5 april is het 2e optreden tijdens de onderwijsmarkt ook in De Hege Fonnen. 

Wil jij nog aanhaken? Dat kan! Meld je snel aan (voor 8 april) via een mailtje naar info@crescendolemmer.nl of bel voor informatie met 06 51861513 
Lees meer ..


 

Sfeervol Winter Concert

- Wat een mooie middag! Echt gen🎶🎵❣️
- Het was prachtig! En sfeervol.
- we ha in fantastisch moaie waarme muzikale desimber/kryst middei hawn op in unieke lokaasje, en jim ha in geweldich optreden delsetten, klasse!

Dat waren een paar reacties na afloop van het Winterconcert van Crescendo, Nij Talint Orkest en Anke de Vries.

Lees meer ...

Nieuwe dirigent Crescendo

In juli 2023 is er een einde gekomen aan 11 jaar samenwerking met dirigent Andries Kramer. Een mooie periode met veel muzikale herinneringen. We denken terug aan bijzondere concerten op ‘e Lemmer zoals; Maestro Concerten, Lemster Muzykfeesten, Concerten met artiesten zoals Folkert Hans, Gerrit Breteler en Alice Springs. En recent het project ‘Turn on the Music’ met Pegasus en het Passion Concert. Ook buiten Lemmer hebben we succesvolle optredens gehad o.l.v. Andries bij Concoursdeelname en tijdens Festivals zoals het Gouden Spikerfestival.
Vanaf oktober 2023 is Wilbert Zwier de nieuwe dirigent van Crescendo. We zijn inmiddels een paar repetities onderweg. De ‘klik’ tussen Crescendo en Wilbert is er zeker!
We hebben vertrouwen in de toekomstige muzikale plannen van onze vereniging samen met onze nieuwe dirigent!
Graag stellen we hem aan jullie voor Lees meer

Wij zoeken jou!

Crescendo bestaat uit een prachtige groep muzikanten! Maar er kunnen er nog meer bij. Nieuwe leden zijn bij ons altijd welkom! Speel jij: Bas, Bugel of Trombone? Of een ander instrument van de fanfare zoals bijv. Euphonium/Bariton?
Maak kennis met onze vereniging. Je bent van harte welkom om langs te komen op onze repetitie avond; dinsdags vanaf 19.30 uur in de Hege Fonnen in Lemmer.
Lees meer ..

Gouden Spiker Festival 13 mei 2023

Wat een fantastische dag! Ons optreden werd beloond met 𝟮𝘅 𝘇𝗶𝗹𝘃𝗲𝗿 (verplichte werk en totaal programma) en ... 𝗴𝗼𝘂𝗱 voor onze bugel-solist Bauke van der Bijl!

Bekijk de foto's en video's ➡️
Lees meer
Met dank aan: EJBouma fotografie

Herdenking 4 mei 2023

Herdenking in het centrum van Lemmer. Crescendo zorgde voor de muzikale omlijsting.
Bekijk de video en foto's; klik op onderstaande link of op de afbeelding ➡️
Lees meer
Met dank aan: Foto's:  Jan van der Werf


Passion Concert

,,Een bijzondere en fantastische middag'', zo omschreef bezoeker Dick Dijkstra het Passion Concert in Lemmer. In de Tsjerke oan it Dok werd het concert zondagmiddag gegeven door muziekvereniging Crescendo Lemmer en het koor Sjongersnocht uit Bantega. Het Passion Concert was een muzikale vertelling over de laatste dagen van Jezus. Het publiek werd meegenomen door de verteller. De muziek en zang, gespeeld door Crescendo en Sjongersnocht werden samengebracht met het Paasverhaal. Beelden op een schermen maakten het geheel compleet.
Wilt u het Passion Concert ook meemaken of herbeleven? Dat kan!
Lees meer

Kerst 2022

Kerst en muziek ... dat hoort bij elkaar.
Na 2 jaar van 'geen live muziek tijdens Kerst', was het mooi en sfeervol om te spelen bij het kaarslicht van de oude kroonluchters in de Tsjerke oan it Dok tijdens de Kerstnachtdienst.

Eerste Kerstochtend, 6 uur 's ochtends; Lemmer ontwaakt met Kerstmuziek van Crescendo. De volgende dag was er een verrassend bericht ....  lees meer 

Foto's Turn on the Music
Wat een fantastische avond hebben we beleefd in 'circus arena' De Hege Fonnen.
Muziek door Crescendo gecombineerd met de acrobatiek kunsten van de turners van Pegasus!

Bekijk de video en foto's; klik op onderstaande link of op de afbeelding ➡️
Lees meer

Met dank aan: Yeb de Witte Fotografie

 


Blaasmuziek in de klas

Met de opening van het nieuwe seizoen, is ook het project "Blaasmuziek in de klas" van start gegaan! Een samenwerking tussen Crescendo en basisschool De Arke Lemmer.
Op dinsdagavond 11 oktober om 19.00 uur was er een presentatie van hetgeen 'Blaasmuziek in de klas' de afgelopen weken gedaan heeft. Samen met Crescendo is er een miniconcertje gegeven. De jonge muzikanten stonden natuurlijk volop in de schijnwerpers.
Lees meer ...

Piet de Jong ERELID

Vrijdag 1 juli '22 is bugelist Piet de Jong geëerd en benoemd als Erelid van Crescendo. In het bijzijn van alle leden, dirigent en zijn vrouw Janke ontving Piet de speciale oorkonde.

Als 'lyts jonkje' kreeg Piet zijn eerste muzieklessen bij 'De Bazuin' in Tijnje. Het instrument werd de bugel en dat is het altijd gebleven. Na verhuizing naar Gaasterland was hij tot eind 70-er jaren muzikant bij 'Melodia' Wijckel. Begin jaren '80 is hij lid geworden bij Crescendo. Hoewel Piet woonachtig is in Oudemirdum, voelde hij zich altijd prima thuis op 'e Lemmer bij Crescendo. Bijzonder was de periode dat ook zijn zonen muzikant waren bij Crescendo; Martin op euphonium en Tseard als slagwerker.
Piet, bedankt voor je jarenlange muzikale medewerking, je bestuursfunctie, je meedenken, humor, positiviteit en enthousiasme. We hopen jullie vaak te treffen tijdens toekomstige activiteiten van Crescendo!

Piet en Janke de Jong ontvangen de oorkonde van Albert Hoeksema.

21 mei 2022 Nij Talint Orkest

Zaterdagochtend 21 mei 2022 was het eerste concert van het Nij Talint Orkest Lemmer/Wijckel. Wat een gezellige en geslaagde ochtend!
Bekijk de video en foto's; klik op onderstaande link of op de afbeelding ➡️
Lees meer

Foto's Crescendo & Folkert Hans

Vier keer was het concert uitgesteld, maar inmiddels zijn we volop aan het nagenieten van een prachtige concertavond samen met Folkert Hans Tolsma op 26 maart 2022.
Bekijk de video en foto's; klik op onderstaande link of op de afbeelding ➡️
Lees meer
Met dank aan: Yeb de Witte Fotografie

Vredeswake

Vrijdagavond 11 maart 2022 werd er in Lemmer vóór De Lemster Toer een vredeswake voor Oekraïne gehouden. Crescendo speelde o.a. het Volkslied van Oekraïne. Samen met leden van verschillende koren uit Lemmer klonk het Dona Nobis Pacem'Geef ons vrede'.

'Dona Nobis Pacem' bij de Lemster Toer


Sponsor ons gratis

Gratis Crescendo sponsoren! Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Door via www.sponsorkliks.com naar een webshop te gaan, bijvoorbeeld bol.com, krijgen wij een klein
deel van het aankoopbedrag op onze rekening gestort. Het kost jou niks en je helpt ons enorm!

 


 

E-mailen