Over ons: Crescendo A-orkest

Crescendo Lemmer is een fanfareorkest met zo’n 35 leden. We komen uit in de vierde divisie. Door een mooie groep jonge leden en een succesvol volwassenenproject is Crescendo een groeiende vereniging. Jeugd- en schoolprojecten is er de afgelopen 2-3 jaar helaas niet van gekomen. Maar ook dat hebben we inmiddels weer opgepakt.
We zorgen altijd voor een goed gevulde agenda. Zo hebben we elk najaar een concert op de planning waarvoor we elke keer weer een andere invulling zoeken. Ook werken we al jaren samen met verschillende koren in Lemmer voor het (in Lemmer en omstreken) welbekende Lemster Muzykfeest. We gaan regelmatig naar een concours of festival,  werken mee aan kerkdiensten en geven openluchtconcerten in het dorp. Het is te veel om op te noemen! Bekijk onze activiteiten via de Agenda.

Bij Crescendo draait alles om het verenigingsgevoel! Naast ons muzikale activiteiten, doen regelmatig leuke, gezellige dingen met z’n allen. Een voorbeeld daarvan is de zgn. 'derde helft', in een ontspannen sfeer wordt dan de repetitie gezellig geëvalueerd. Over gezelligheid gesproken, check ook eens de pagina van ons dweilorkest, de Lemster Skuorreblazers.

Dirigent
Andries Kramer is de dirigent van Crescendo. Na de middelbare school koos Andries voor de muziek vakstudie aan het toenmalige conservatorium van Leeuwarden. Hij studeerde daar de hoofdvakken trompet en directie. Na het behalen van deze diploma's, studeerde hij nog twee jaar directie in Hilversum.

Andries dirigeert meerdere fanfareorkesten én is hij dirigent en mede oprichter van het toonaangevende koperensemble Koperguod. Daarnaast is Andries als docent klein koper werkzaam bij verschillende Kunstcentra in de provincie.
Samen met onze dirigent Andries Kramer werken we hard om onszelf bij ieder concert of concours te overtreffen.

Interesse?
Nieuwe leden zijn bij ons altijd welkom! Ben je geïnteresseerd? Kom gerust een keer langs op onze repetitie. We repeteren op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur in de Hege Fonnen in Lemmer. Of mail naar: info@crescendolemmer.nl  dan nemen we contact met je op.

Terug naar Over ons

E-mailen