Over ons: Crescendo A-orkest

Crescendo Lemmer is een fanfareorkest met zo’n 35 leden. We komen uit in de vierde divisie. Door een mooie groep jonge leden en een succesvol volwassenenproject is Crescendo een groeiende vereniging. Jeugd- en schoolprojecten is er de afgelopen 2-3 jaar helaas niet van gekomen. Maar ook dat hebben we inmiddels weer opgepakt.
We zorgen altijd voor een goed gevulde agenda. Zo hebben we elk najaar een concert op de planning waarvoor we elke keer weer een andere invulling zoeken. Ook werken we al jaren samen met verschillende koren in Lemmer voor het (in Lemmer en omstreken) welbekende Lemster Muzykfeest. We gaan regelmatig naar een concours of festival,  werken mee aan kerkdiensten en geven openluchtconcerten in het dorp. Het is te veel om op te noemen! Bekijk onze activiteiten via de Agenda.

Bij Crescendo draait alles om het verenigingsgevoel! Naast ons muzikale activiteiten, doen regelmatig leuke, gezellige dingen met z’n allen. Een voorbeeld daarvan is de zgn. 'derde helft', in een ontspannen sfeer wordt dan de repetitie gezellig geëvalueerd. Over gezelligheid gesproken, check ook eens de pagina van ons dweilorkest, de Lemster Skuorreblazers.

Dirigent

In juli 2023 is er een einde gekomen aan 11 jaar samenwerking met dirigent Andries Kramer. Een mooie periode met veel muzikale herinneringen. We denken terug aan bijzondere concerten op ‘e Lemmer zoals; Maestro Concerten, Lemster Muzykfeesten, Concerten met artiesten zoals Folkert Hans, Gerrit Breteler en Alice Springs. En recent het project ‘Turn on the Music’ met Pegasus en het Passion Concert. Ook buiten Lemmer hebben we succesvolle optredens gehad o.l.v. Andries bij Concoursdeelname en tijdens Festivals zoals het Gouden Spikerfestival.

Vanaf oktober 2023 is Wilbert Zwier de nieuwe dirigent van Crescendo. We zijn inmiddels een paar repetities onderweg. De ‘klik’ tussen Crescendo en Wilbert is er zeker!
We hebben vertrouwen in de toekomstige muzikale plannen van onze vereniging samen met onze nieuwe dirigent!
Graag stellen we Wilbert aan jullie voor: Lees meer

Interesse?
Nieuwe leden zijn bij ons altijd welkom! Ben je geïnteresseerd? Kom gerust een keer langs op onze repetitie. We repeteren op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur in de Hege Fonnen in Lemmer. Of mail naar: info@crescendolemmer.nl  dan nemen we contact met je op.

Terug naar Over ons

E-mailen