'Opmaat Crescendo'

Slachtemarathon Opmaat Crescendo 15 juni 2024

Die dag stond voor een groot deel van Friesland in het teken van 'wandelen'. 42 km over de oude zeedijk van Oosterbierum tot in het hart van Friesland in Raerd; De Slachtedyk. Het is een prachtig cultureel evenement, waar onderweg van alles is te zien en te horen! Opmaat Crescendo was erbij! Samen met NTO '22 van muziekvereniging De Kriich uit Wergea (waar Christina vd Bijl ook dirigent is) was één orkest gevormd en is gezamenlijk opgetreden. De click tussen beide groepen is er, dat bleek al tijdens de gezamenlijk repetitie. Kijk en luister mee met ons optreden bij Boazum.

Heb jij vroeger een blaasinstrument bespeeld? Trompet, bugel, trombone, bariton, hoorn of bas? Meld je aan bij onze prachtige groep! info@crescendolemmer.nl

Muzikale aanmoediging voor alle wandelaars! 
Wist je trouwens dat we onze muzikanten Wilma en Gerbrig die dag moesten missen omdat ze de Slachtemarathon gelopen hebben!  Een nieuwe naam!
Sinds 1 juni 2024 heeft ons Nij Talint Orkest een nieuwe eigen naam! 
Overal in het land ontstaan 'Nieuw Talent Orkesten', een concept waarbij volwassen gezamenlijk muziekles gaan volgen en samen een nieuw orkest beginnen. Een prachtige ontwikkeling!
Het bestuur van Crescendo heeft aan de muzikanten gevraagd of ze eens na wilden denken over een 'eigen' orkestnaam. Diverse leuk suggesties werden aangedragen. Op 1 juni werd de nieuwe naam bekend gemaakt. Het is geworden: 'Opmaat Crescendo'.  Hoe treffend!

 

Irene Kok

Hoe het begon ...

Zaterdag 5 maart 2022 is een 'historische' dag. Toen was de eerste repetitie van het Nij Talint Orkest (NTO) Crescendo Lemmer & Melodia Wijckel. Vanaf die dag zijn de deelnemers Muzikant!

Het NTO in actie tijdens het Winterconcert van Crescendo op 10 december 2023. 

Een nieuw orkest!

Er is een prachtig orkest ontstaan van zo'n 15 muzikanten. Om de twee weken wordt er samen muziek gemaakt o.l.v. Christina van der Bijl of Jeanette Valkema. In de weken daartussen krijgen de muzikanten les via It Toanhús.

Het is fantastisch om mee te maken dat mensen die zo'n 2 jaar geleden nog nooit een instrument in de handen hadden gehad, nu samen prachtig een het musiceren zijn!

En .... er kunnen meer bij!

Heb jij vroeger een blaasinstrument bespeeld? Trompet, bugel, trombone, bariton, hoorn of bas? Of heb je in het verleden drumles gehad? Pak je hobby weer op! Maak kennis met de positieve sfeer van het samen muziek maken. Kom langs tijdens de repetitie, het repetitieschema vind je hieronder, of neem contact met ons op. Je bent welkom!

Nieuwsgierig?
Voor vragen of meer informatie mail naar info@crescendolemmer.nl of bel met 06 5186 1513 (Christina van der Bijl)

Het ontstaan

'Nij Talint Orkest' is ontwikkeld door Guus Pieksma en Annewiep Bloem. Zij proberen in 10 weken volwassenen enthousiast te maken voor blaasmuziek (en slagwerk). Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of je wel of geen noten kunnen lezen. Sommige deelnemers hebben vroeger ooit al eens een instrument bespeeld, maar voor anderen was het allemaal nieuw. Het resultaat; 10 weken proberen, oefenen, repeteren, veel plezier en gezelligheid.

Het project werd afgesloten met een openluchtconcert bij De Lemster Toer. Natuurlijk werd dat op foto en video vastgelegd en is te bekijken via: Nij Talint

IMG_2998
IMG_2998
IMG_2999
IMG_2999
IMG_3001
IMG_3001
IMG_3002
IMG_3002
IMG_3003
IMG_3003


Terug naar Over ons

E-mailen