Over ons: Jeugd

Muziek is goed voor kinderen

'Muziek is ongelooflijk belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit talloze studies’, zegt hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder. Actief zijn met muziek stimuleert de hersennetwerken en bevordert nieuwe verbindingen. Scherder: ‘Muziek zet je hersenen in werking; dat is geweldig voor het opgroeiende brein.'
Bron: Meer muziek in de klas.

Bekijk het filmpje van NPO4


Muziek maken op een blaasinstrument is heel geschikt voor kinderen. Trompet, bugel, bariton of saxofoon zijn voorbeelden van instrumenten van een fanfareorkest. De muzieklessen worden in Lemmer gegeven via It Toanhûs.

Blaasmuziek in de klas

Met de opening van het nieuwe seizoen 2022/2023, is  het project "Blaasmuziek in de klas" van start gegaan! Een samenwerking tussen Crescendo en basisschool De Arke Lemmer. Leerlingen uit groep 6 konden zich aanmelden om 5 weken een blaasinstrument uit te proberen. De lessen 'Blaasmuziek in de klas' waren op school.
Bekijk het filmpje van de presentatie op 11 oktober 2022!

Is blaasmuziek ook wat voor jou?
Wil jij ook graag leren muziek maken op bijv. een bugel, trompet, trombone, bariton, saxofoon of slagwerk? Neem dan contact met ons op. Wij regelen een instrument voor je, de lessen worden in Lemmer via It Toanhûs gegeven. Meer info?
Mail naar info@crescendolemmer.nl of bel met  06 5186 1513 (Christina van der Bijl)

Terug naar Over ons

E-mailen