Andries begon zijn muzikale loopbaan bij muz.ver. “Hâld Moed” uit Oosthem. Via de bugel en cornet werd uiteindelijk trompet zijn instrument waarin hij werd onderwezen door docenten van cvk Sneek e.o, Tseard Verbeek en Wybren Valkema. Na de middelbare school koos hij voor de muziek vakstudie aan het toenmalige conservatorium van Leeuwarden. Hij studeerde daar de hoofdvakken trompet (docent Jan Holtrop) en direktie (docenten Dirk Annema/Gerrit Fokkema) en slaagde in 1988 voor het diploma Docerend Musicus en in 1989 voor het praktijkdiploma direktie HaFaBra. Van 1990 tot 1992 studeerde hij nog twee jaar direktie bij Gerrit Fokkema te Hilversum.

Momenteel is Andries als docent klein koper werkzaam aan Kunstencentrum Atrium & Ritmyk te Sneek. Als dirigent is hij al bij diverse fanfare-orkesten werkzaam geweest en behaalde met deze orkesten altijd prima resultaten op concoursen en festivals. Een van de hoogtepunten was o.a. het kampioenschap in de 2e divisie sectie fanfare op het WMC 2005 te Kerkrade. Andries is mede oprichter geweest van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest waarmee hij in 1999 kampioen werd op het internationale concours te Raβstede in Duitsland. Momenteel dirigeert hij “Crescendo” uit Lemmer en remplaceert regelmatig voor diverse orkesten. Tevens dirigeert hij `Koperguod`, een koperensemble in grote bezetting waarvan hij ook medeoprichter is. Dit ensemble viert in 2015 alweer haar 10 jarig bestaan.

 

 

Nieuwsbrief

U kunt zich hieronder inschrijven voor onze nieuwsbrief, u ontvangt dan regelmatig een mail met het laatste nieuws van C.M.V. Crescendo.

Agenda 2019

Zaterdag 16 maart Lemster Muziek Feest

Dinsdag 21 mei Solistenconcours

Dinsdag 4 juni concert Suderigge

Zondagmiddag 30 juni buitenconcert Lemmer

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner
Banner