Nieuws

Lemster Muziekfeest

dinsdag, 12 maart 2019 - Lemster Muziekfeest.

Een avond voor jong en oud! Voor de achtste keer op rij het muzikale en spectaculaire Lemster Muziekfeest: Voor Lemsters en door Lemsters met dit jaar Gerrit Breteler met CMV Crescendo Lemmer, Poptoan, de Lemster Wiven en het Lemster Shantykoar. En zoals jullie van ons zijn gewent sluiten we weer af met een spetterende afterparty. We zien jullie graag zaterdag 16 maart a.s. in de Hege Fonnen.

 

Gek op muziek maken en gezelligheid?

zondag, 02 december 2018 -

 

 

Muziekvereniging wil jouw de kans geven om samen muziek te maken en begint daarom in januari met Muziek voor Volwassenen. Het plan en uitgangspunten zijn:

 

  • Voor iedereen die een instrument bespeelt, heeft bespeeld of nog geen ervaring heeft.

  • Geen instrument? Geen probleem! Crescendo heeft alle fanfare instrumenten te leen: saxofoons, bugels, trompetten, trombones, hoorns, baritons en bassen. Slagwerkers zijn ook van harte welkom maar kunnen helaas geen instrument lenen.

  • Bij voldoende animo starten we in januari met 10 lessen. Voor deze lessen vragen we een eigen bijdrage van €50 per persoon. Tijdens het Lemster Muziekfeest in maart geven jullie een afsluitend optreden.

Interesse? Opgeven kan tot 31 december via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Vergeet niet te vermelden welk instrument jij wilt bespelen en hoeveel ervaring jij hebt.

 

 

 

Eerste prijs op concours in Drachten

maandag, 19 november 2018 - Zaterdagmiddag 17 november in de Lawei een dikke twee maanden hard werken afgesloten met een geslaagd optreden op het concours. Dirigent Andries Kramer was dan ook direct na afloop tevreden en trots op de prestatie, zo liet hij weten aan de verslaggevers van omrop Fryslan. Goed resultaat voor Crescendo waarop we weer verder kunnen bouwen in de voorbereiding naar Dickens en het Lemster Muziekfeest.

 

`Brass United` Under de Toer 29 september

maandag, 24 september 2018 -

Komende zaterdag 29 september treden we op in het programma “Wat zag de Lemster Toer” met als thema “Brass United”. Een deel van het programma is een gezamenlijk optreden met fanfare Us ideaal Nieuw leven uit Echtenerbrug. In dit gezamenlijke optreden kunt u o.a. genieten van de première van “Tower Views” componist Feike van Tuinen. Ook het speciaal voor “Leeuwarden 2018” door Jacob de Haan gecomponeerde “Grutsk” beleeft de première in Lemmer. Naast het gezamenlijke optreden heeft Crescendo nog op het eigen programma La Paz del Senor, de Zwaanriddersaga, Baba Yetu en Say You Say Me met solist Senna Smits. Een muziekspektakel rond en under de Lemster Toer wat je absoluut niet mag missen. We zien jullie dan ook graag zaterdag 29 september bij ons in de concertzaal. Hervormde kerk, aanvang 20:00 uur en toegang €5 (let op, Vol=Vol).

 

Senna Smits

 

Wat zag de Lemster Toer

zaterdag, 15 september 2018 -

Wat zag de Lemster Toer

Speciaal voor het project “wat zag de Lemster Toer” schreef de componist en dirigent Feike van Tuinen uit IJlst een suite voor Fanfare. De première van deze compositie wordt zaterdag 29 september a.s. uitgevoerd door Crescendo Lemmer en Nij Libben/Us Ideaal Echten. De componist gebruikte voor deze compositie onder andere de melodieën van de liederen die hij schreef voor de deelnemende koren van dit project. Samen met het boekwerk “wat zag de Lemster Toer”, de liederen en deze compositie is het een blijvende herinnering en een ode aan de 300 jaar oude Lemster Toer.

U bent dan ook van harte uitgenodigd voor dit concert 29 september 20:00 uur in de Hervormde kerk en dus Under de Toer.

 

Alice Springs op LMF 17 maart 2018

zondag, 11 februari 2018 -

Het belooft weer een schitterende avond te worden met als gast de band Alice Springs. Deze band heeft een unieke en onderscheidende Ierse sound en wil iedereen aan springen en feesten krijgen met hun Ierse en country knalnummers. Samen met Crescendo, Lemster Wiven, Lemster Shantykoor en Poptoan gaat dit zeker slagen. We zijn dan ook in volle voorbereiding om er een swingende voorstelling van te maken.

 

Kaarten zijn voor € 10 aan de zaal of in de voorverkoop bij Primera. Mis het niet, van harte uitgenodigd.


Kijk ook op onze  Facebook pagina

 

Zondag 17 december rond 16:00 uur Crescendo op Dickens Festijn

zondag, 10 december 2017 - Zondag speelt Crescendo net als vorig jaar weer op het Dickens Festijn in Lemmer. Uiteraard bent u van harte uitgenodigd voor de evenement. Waar en hoe u ons zult aantreffen .................. Komt het zien.

 

 

Concert in Boornbergum zondag 29 oktober 2017

donderdag, 09 november 2017 - Gezellig concert verzorgd in samenwerking met de fanfare van Boornbergum en Witmarsum in Boornbergum. Wij hebben daar ons beste beentje voorgezet met o.a. de compositie "The Land Of Wind And Water". Dit was het derde concert van een serie in deze samenstelling (vorig jaar in Lemmer en 2015 in Witmarsum).

 

Lemster Muziekfeest 25 maart 2017

dinsdag, 21 februari 2017 -

 

Zaterdag 25 maart gaan we weer uitpakken met het Lemster Muziekfeest. Als top atractie hebben we de super populaire en nuchtere Friese zanger Johannes Rypma uit het derde seizoen van het televisie programma ‘The Voice of Holland‘ kunnen contracteren. De zanger uit het team van Nick en Simon overtuigde het publiek onder andere met het nummer ‘Sex On Fire‘. En ook de Lemster Wiven, de Shanty´s en Poptoan gaan er samen met Crescendo en Johannes een groot feest van maken. Want overal waar Johannes Rypma komt zet hij gegarandeerd de hele tent op zijn kop! Wij zien jullie graag op 25 maart in de Hege Fonnen.

Kijk ook op onze  Facebook pagina ! 

Birds & Brass

dinsdag, 21 februari 2017 -

28 januari 2017

Samen met maar liefst 350 muzikanten van zeven HaFaBra-orkesten uit gemeente De Fryske Marren hebben we zaterdag 28 januari een uniek concert in Theater- en Sporthal De Hege Fonnen in Lemmer gegeven.

Onder de titel ‘Birds & Brass’ zijn werken uitgevoerd gebaseerd op de thema’s landschap, vogels en diversiteit. In het tweede deel van het concert speelden de gezamenlijke orkesten het voor HaFaBra gearrangeerde stuk Reade Skries van de Friese componist Sytze Pruiksma en wordt gezamenlijk het klankimprovisatiewerk In C van de Amerikaanse componist Terry Riley gespeeld, beide minimalistische werken waarbij klankbeleving centraal staat.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9

Nieuwsbrief

U kunt zich hieronder inschrijven voor onze nieuwsbrief, u ontvangt dan regelmatig een mail met het laatste nieuws van C.M.V. Crescendo.

Agenda 2019

Zaterdag 16 maart Lemster Muziek Feest

Dinsdag 21 mei Solistenconcours

Dinsdag 4 juni concert Suderigge

Zondagmiddag 30 juni buitenconcert Lemmer

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner
Banner